Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

 

Vastelaovesmiddig veur 65 plussers

Op vrijdagmiddag 21 februari presenteert de Seniorenraad van Valkenburg aan de Geul

“De Vastelaovesmiddig 65+”

VasteloaovesmiddigDeze middag is bedoeld voor alle 65 plussers uit de gemeente Valkenburg aan de Geul en vindt plaats in Proeflokaal 'Leeuw aan de Brug'. Tussen 14.11 – 17.15 uur treden de volgende artiesten op: Guus Sjmeets, John Coenen (van het duo Taai Taai), Marleen Mols, Bert Swillens en Joy Blijdenstein. In de buut staat Wiel Sijstermans.

Gezien het beperkt aantal plaatsen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan telefonisch naar nummer 043-3110316 of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De entree bedraagt € 5,00 maar u krijgt hiervoor bij binnenkomst koffie/thee/fris en een stuk vlaai en 2 consumpties aangeboden.

 

 

 

 

Vitaal Tafeltennis Overdag(VITTO)

 

 In samenwerking met de NTTB heeft TTV Falco een eigen vitaliteitsprogramma voor senioren ontwikkeld. Op de onderstaande sheet vindt u hierover de nodige informatie.

 

Tafeltennisenioren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 toneelverenigin

Toneelvoorstelling voor de leden van de Seniorenraad gemeente Valkenburg aan de Geul

 

In aanloop naar het 80-jarig bestaan brengt de toneelvereniging Vilt een amusant toneelstuk op de planken. Het toneelstuk met de veelbelovende titel 'Met de batse bloat' is geïnspireerd op 'Boerenbont en rode lampjes' van auteur Carl Slotbloom maar in zijn geheel bewerkt en vertaald in het dialect door Jos Willems die tevens weer de regie voor zijn rekening neemt, met assistentie dit jaar van Bas Eijssen.

Leden van de Seniorenraad van Valkenburg aan de Geul kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 8,00 kaarten reserveren voor de 2 matinee-voorstellingen op zondag 24 november en zondag 8 december van Toneelvereniging de Vriendenkring uit Vilt.

De voorstelling begint om 14.00 uur.  Een uur voor aanvang gaat de zaal open.

In de pauze is er gelegenheid om koffie/thee met een verse punt vlaai te nuttigen. Kosten € 4,50 voor kop koffie/thee met vlaai. Vlaai per punt € 2,50.

Kaarten voor deze gezellige en ontspannen middag kunt u bestellen via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Angèle van Vliet: 06-42625898. Tevens graag  aangeven of u koffie/thee en vlaai wenst te nuttigen in de pauze.

 

 

 

 Huiskamer in de Kloosterkerk

 

Vanaf donderdag 13 juni is vanaf 13 uur wekelijks de ‘Huiskamer Kloosterkerk’ geopend. De Kloosterkerk aan de Oosterweg biedt een mooie ruimte voor mensen uit de buurt om elkaar te ontmoeten en contact met elkaar te houden. Vrijwilligers zorgen voor een hartelijk welkom en een lekkere kop koffie of thee.

Bezoekers kunnen samen spelletjes doen zoals kaarten, scrabble of schaak, of elkaar ontmoeten voor zomaar een praatje. Als er andere wensen zijn, bijvoorbeeld een knutselactiviteit of informatie over een onderwerp dat bezoekers bezig houdt, kan dat ook worden aangegeven. Regelmatig zijn wijkverpleegkundigen aanwezig voor contact of het beantwoorden van vragen.

 

De huiskamer is vanaf 13 juni elke donderdag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. De eigen bijdrage is € 2,- per keer. Dit is inclusief koffie/thee/fris. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. De Kloosterkerk is gelegen aan de Oosterweg 1. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Lies Oost,

telefoon 043-3647242 of met wijkverpleegkundige Maike Chermin,

emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Opfriscursus verkeerskennis

 

Bent u een ervaren automobilist en inwoner van RMO Heuvelland dan organiseert Veilig Verkeer Nederland voor u een aantal 3-daagse opfriscursussen (per dag 2 uur) over de veranderde verkeersregels. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt u door een gecertificeerde rijinstructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn.

Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich (geheel vrijblijvend) aan te melden voor een individuele praktijk-rit in de eigen auto. Verdere informatie hierover ontvangt u tijdens de cursus.

 

 

De cursussen zijn op:
Cursus 1: Donderdag 24 oktober, 31 oktober en 7 november 2019 tijdstip 13.30 - 15.30 uur in Valkenburg;
Cursus 2: Woensdag 27 november, 4 en 11 december 2019 tijdstip 13.30 - 15.30 uur in Vaals.


De eigen bijdrage voor de gehele cursus bedraagt € 8,00

Is dit iets voor u?
U kunt zich tot uiterlijk één week voor aanvang van één van de cursussen inschrijven via de onderstaande link van Veilig Verkeer Nederland of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850:


vvn.nl/opfrisheuvelland

 

De populariteit van de cursus is de afgelopen jaren flink toegenomen.
Schrijft u zich daarom op tijd in want vol=vol!

U ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.


 

 


 

 We Do Remember

 

In het kader van de herdenking '75 jaar bevrijding Valkenburg' organiseert Museum Valkenburg van 1 september t/m 27 oktober 2019 een uitgebreide tentoonstelling met meer dan vijfhonderd, merendeels nooit vertoonde, documenten, films, foto's en voorwerpen.

Door de omvang van de tentoonstelling zal deze op twee locaties worden gehouden: in Museum Valkenburg aan de Grotestraat-Centrum en het voormalig postkantoor aan de Lindenlaan te Valkenburg aan de Geul.

Deze unieke tentoonstelling  “We do Remember“ behandelt vier thema’s:

1) inval in Valkenburg en de bezetting door de Duitsers vanaf 10 mei 1940. Ook worden de tijdens de oorlog neergestorte vliegtuigen in- en rondom Valkenburg belicht.

2) Het verhaal van de slag om groot Valkenburg; een chronologische opsomming van de vijf dagen durende strijd tussen de Amerikaanse 30ste infanteriedivisie en de 2de tankdivisie versus de Duitse 275ste infanteriedivisie en de 116de infanteriedivisie. Een speciale plaats is ingeruimd voor de Amerikaanse soldaten die hun leven hebben gegeven op Valkenburgse bodem. We vertellen het persoonlijke verhaal van deze dappere mannen. Wie waren zij? Hoe zagen ze eruit? En waar zijn ze uiteindelijk gesneuveld?

3)  De rol van het 91ste Evacuation Hospital in het St. Ignatiusklooster in Valkenburg en Rest Center Valkenburg voor het Amerikaanse leger. Uitgebreid onderzoek heeft nooit eerder vertoonde foto’s, feiten, dagboeken en artikelen opgeleverd, die al 75 jaar in bezit waren van Amerikaanse veteranen of in Amerikaanse archieven waren ondergebracht.

4) De laatste getuigen: gefilmde interviews met inwoners uit de gemeente Valkenburg die speciale herinneringen aan deze periode bewaren en deze met ons wilden delen. Tijdens de looptijd van de expositie vinden er overdag en ’s avonds verschillende presentaties en boeklezingen plaats, die telkens via de website van het museum zullen worden aangekondigd.

De tentoonstelling wordt op zondag 1 september om 15.00 uur geopend in het museum.
Op de entree voor deze expositie geldt een toeslag op het reguliere toegangstarief.

 

Er is - in het kader van het zomerprogramma - nog voldoende ruimte voor deelname op 2 en 9 september. Voor de aantrekkelijke prijs van € 4,00 per persoon.

 

 

Vrijwillige ouderenadviseurs

 

Vrijwillige ouderenadviseurs (Voa’s) helpen u bij vragen over uw invulling van het dagelijks leven of interesses die u wilt ontwikkelen of ontdekken. Maar zij helpen u ook oplossingen te vinden bij regelingen op het gebied van praktische problemen met betrekking tot welzijn, wonen en zorg.
De Voa kan u ondersteunen bij
- Het zoeken naar activiteiten in uw directe omgeving
- Het zoeken naar de juiste instantie voor hulp op het gebied van kwijtschelding/ -schuldsanering, bijzondere bijstand, huurtoeslag, zorgtoeslag, zorgbelasting en belastingteruggave.
- De aanvraag voor WMO-indicatie/taxivervoer.
- Aanvraag voor hulpmiddelen zoals rollator of alarmering.
- Het zoeken naar een maaltijdvoorziening b.v. Tafeltje-Dek-je.
- Aanvraag van huishoudelijke hulp bij de gemeente.
- Aanvraag van een indicatie voor dagopvang, dagverpleging, verzorgingshuis, verpleeghuis.
- Verwijzen naar een boodschappenservice.
- Verwijzen naar een klussendienst.

Keukentafelgesprekken.
De Voa ondersteunt ouderen voor- en tijdens het keukentafelgesprek. Dit is het gesprek dat een cliënt en WMO-consulent voeren als men in aanmerking wil komen voor hulp vanuit de gemeente.
In dit gesprek wordt de situatie van de cliënt in kaart gebracht om vast te stellen op welke onderdelen zij/hij ondersteuning nodig heeft.
Voor informatie kunt u contact opnemen met :
Mevr. J. Stork-Bosma Valkenburg aan de Geul. Telefoon maandag-vrijdag van 19.00-21.00 uur 043-6015500
Dhr. P. Wolfs Berg en Terblijt. Telefoon maandag-vrijdag 043-6040487
Dhr. R. van Beest Berg en Terblijt. Telefoon maandag-vrijdag van 19.00-21.00 uur
06-26885096

Deze ouderenadviseurs zijn ook bereikbaar via email:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Seniorenprojekt Fonterhof, Berg en Terblijt

 

OuderenprojektZorgorganisatie Sevagram organiseert wekelijks - op maandag en donderdag - van 13.30 uur tot 16.30 uur in Fonterhof in Berg en Terblijt een seniorenprojekt.

Het projekt is bedoeld om op  laagdrempelige wijze leeftijdsgenoten(65+) te ontmoeten en samen deel te nemen aan diverse activiteieten zoals: sjoelen, kaarten, kienen, geheugentraining, gezellige muziekmiddagen en creatieve workshops.

Tevens kunt u indien gewenst - vooraf op bestelling - genieten van een warme maaltijd in de Gasterie.

 

 

 

 

Festival Vocallis komt naar Zuid-Limburg

 

Van 25 oktober tot en met 10 november vindt het internationale Festival Vocallis plaats in Zuid-Limburg.Festival Vocallis staat dit jaar volledig in het teken van de vrouw. Dat betekent onder meer veel aandacht voor vrouwelijke componisten. Van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 10 november zullen weer tal van concerten worden gegeven op diverse bijzondere locaties in Zuid-Limburg; niet alleen in het klassieke genre, maar ook met uitstapjes naar de lichte muziek als jazz en singer-songwriters.

Vincent KustersEen van deze concerten - met bariton Vincent Kusters - vindt op zondag 27 oktober om 15.00 uur plaats in de verwarmde grot van het  Openluchttheater Valkenburg.

ReinildMees

Met Reinild Mees aan de piano wordt aandacht besteed aan de muzikale erfenis van de zusjes Boulanger.

 

 

 

 

Lili Boulanger stierf op zeer jonge leeftijd maar liet een indrukwekkend(maar relatief klein) oevre na. Haar zus Nadia Boulanger werd docente en later vetrouwenspersoon van vele tientallen(later beroemdgeworden) mannelijke componisten. De beide Boulangers mogen beslist niet ontbreken in het programma van Festivan Vocallis 2019. Vandaar deze hommage aan hen en een aantal leerlingen van Nadia Boulanger.