Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

OPENLUCHTFILMS PROOSDIJPARK- MEERSSEN

Op zaterdag 1 en 8 augustus worden in het Proosdipark in Meerssen 2 openluchtfilms vertoond.

Voor aanstaande zaterdag 1 augustus staat de film 'Philimena' op het programma.

'Philomena' is een Britse tragikomische film uit 2013 geregisseerd door Stephen Frears, met hoofdrollen voor Steve Coogan en Judi Dench. Het script, van de hand van Steve Coogan en Jeff Pope, won op het 70e Filmfestival van Venetië de prijs voor het beste scenario.

De film is gebaseerd op het boek The Lost Child of Philomena Lee van Martin Sixsmith, dat het waargebeurde verhaal vertelt van de zoektocht van de Ierse Philomena Lee naar haar zoon, die ze vijftig jaar geleden heeft af moeten staan, als ongehuwde moeder. Het boek legt meer nadruk dan de film op het leven dat deze Michael/Anthony had na de adoptie.

 

Zaterdag 8 augustus wordt de film  'Bienvenu chez les Ch'tis' vertoond.

'Bienvenue chez les Ch'tis' is een Franse komedie film uit 2008 geregisseerd door Dany Boon. De hoofdrollen worden vertolkt door Kad Merad en Dany Boon. 

Philippe Abrams werkt als directeur van een postkantoor in Salon-de-Provence en is getrouwd met Julie die graag naar de Côte d'Azur wil verhuizen. Philippe stelt zich kandidaat voor overplaatsing en vermeldt op het formulier ten onrechte dat hij invalide is om meer kans te maken. Hij valt door de mand en wordt gestraft. Als straf moet hij twee jaar naar Bergues, in het noorden van Frankrijk. In de rest van Frankrijk leven veel vooroordelen over deze streek. Het weer in le Nord zou erbarmelijk zijn, het frietkot zou centraal staan in de eetgewoonten, de bewoners zouden arm, dom en vrijwel zonder uitzondering alcoholisten zijn. Philippe ontdekt echter al snel dat het er niet zo slecht is als hij dacht.

 

De vertoning van de openluchtfilms gaat alleen door bij goed weer. Updates verlopen via Facebook. Aangeboden door de Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.