Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Filmvoorstellingen 2019:

 

De Filmvoorstellingen vinden ook dit jaar weer plaats in Schin op Geul in 't Geboew

 

Voor de maanden januari, februari, maart en april zijn 4 films - The Lady in the van, the post, I, Daniel Blake en the Wife - geselecteerd. Deze films worden vertoond op resp.  de vrijdagen 25 januari, 22 februari, 29 maart en 26 april.

 

Opgaven dienen vantevoren te gebeuren via tel. 043 311 03 16 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Op Vrijdag 29 maart  wordt de film 'I, Daniel Blake' vertoond.

 De voorstelling begint om 14.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt dit jaar € 7,00 inclusief  'koffie en vlaai'.

 

 

I, Daniel Blake is een Brits-Franse dramafilm uit 2016.

Blake is een 59-jarige meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Na een hartinfarct heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij maakt kennis met de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Katie heeft om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen naar een flat 450 kilometer verderop moeten verhuizen. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie, doordat ze gevangen zitten in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië..

Volgens zijn artsen kan Daniel nog niet werken, maar volgens de instanties wel. Hij gaat in beroep, maar moet om in de tussentijd een uitkering te hebben solliciteren. Hij krijgt een aanbod om te komen werken, maar voelt zich ten behoeve van zijn gezondheid genoodzaakt dit af te slaan. Bij het beroep maakt hij een goede kans op succes, maar vlak voor de zitting krijgt hij door alle spanning en opwinding nog een hartinfarct, nu fataal.


 

 

Regie: Ken Loach

Cast: Natalie Ann Jamieson, Colin Coombs,Dave Johns, Bryn Jones e.a.

 

Voor vrijdag 26 april staat zoals vermeld de film 'the Wife' op het programma.

 

The Wife is een dramaverfilming uit 2017

Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.

 

 

 

regie: Björn Runge

cast: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons en Elizabeth McGovern e.a.