Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Filmvoorstellingen 2019:

 

De Filmvoorstellingen vinden plaats in Schin op Geul in 't Geboew

 

Voor de maanden april, mei, juni, juli, augustus en september 

zijn de films - the Wife, Finding your feet, Green Book, First man, At eternity's gate en bankier van het verzet - geselecteerd.

 Deze films worden vertoond op resp. de vrijdagen 26 april, 31 mei, 28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september.

 

Opgaven dienen vantevoren te gebeuren via tel. 043 311 03 16 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De toegangsprijs bedraagt € 7,00 per persoon, inclusief koffie en vlaai.

 

 Als derde en laatste film van het zomerprogramma wordt op vrijdag 30 augustus de film 'At Eternity's Gate' vertoond.

 

Deze film verhaalt over de laatste jaren van Van Gogh in Arles. Hij wordt in die periode financieel ondersteund door zijn liefhebbende broer Theo. Vincent wordt een tijdlang bijgestaan door Paul Gauguin en hij stierf op 37-jarige leeftijd in Auvers-sur-Oise.

 

Regie: Julian Schnabel

Cast: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac,Mads Mikkelsen e.a.

 

In het kader van de herdenking van de bevrijding van Valkenburg 75 jaar geleden wordt op vrijdag 27 september de film ‘De bankier van het verzet’, een oorlogsdrama uit 2018 vertoont.

 

 

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

 

 

Regie: Joram Lürsen;

 

Cast:
Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk e.a.

 

Voor vrijdag 25 oktober staat de meeslepende film 'Cold War' van Pawel Pawlikowski op het prgramma

 

Cold War(Zimna wojna) uit 2018 is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski. In Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

 

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd.


Regie: Pawel Pawlikowski;

Cast: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Borys Szyc e.a.

 

Op vrijdag 29 november kunt u genieten van de spannende thriller 'Ballon' uit 2018

 

Het is 1979 en twee families verlangen naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten.

Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.

 

Regie: Michael Herbig;

Cast: Friederich Mücke, Karoline Schuch, David Kross e.a.