Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Filmvoorstellingen 2020:

De Filmvoorstellingen vinden in 2020 ook weer plaats in 't Geboew in Schin op Geul op iedere laatste vrijdag van de maand.

Aanmeldingen dienen bij voorkeur te gebeuren via mail   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of telefoon 043-4591792

De toegangsprijs bedraagt € 7,00 per persoon, inclusief koffie en vlaai. De voorstelling begint om 14.00 uur
 

Voor vrijdag 28 februari staat de film 'the Favourite' geprogrammeerd. Deze rolprent is een Iers-Brits-Amerikaans kostuumdrama uit 2018.

De film is losjes gebaseerd op historische feiten.

In de vroege 18de eeuw wordt Engeland geregeerd door Anne, de laatste van de Stuarts. Terwijl het land in oorlog is met Frankrijk wordt Queen Anne bijgestaan door Lady Sarah, maar die positie begint te wankelen wanneer er een nieuwe vrouw aan het hof verschijnt.

De regisseur stelt scherp op vrouwen die naar status en macht zuchten als kerels, maar in alle opzichten echte vrouwen zijn. Ze wíllen iets van het leven.

The favourite

 

In een bijna carnavaleske kostuumfilm wordt het hof verbeeld als een absurdistische slangenkuil van verleiding en gekonkel, verveling en vermaak. Lanthimos maakte een film die gaat over seks en macht en, meer nog, over sekse en macht.

 

Regie: Yorgos Lanthimos

Cast: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz e.a.

 

Op vrijdag 27 maart  wordt de Engelse film ‘ The children act’ uit 2017 vertoond. In deze dramatische rolprent behandelt rechter Fiona Maye een ingewikkelde zaak. Tevens lijkt haar huwelijk met haar man Jack te bezwijken onder haar toewijding voor het vak.

Childrensact2

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Regie: Richard Eyre

Cast: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead e.a.