info@seniorenraadvalkenburg.nl

Jaarverslagen

Jaarverslag 2023

Met alweer ruim 1 jaar ervaring als voorzitter van de Seniorenraad begin ik aan dit jaarverslag -zoals gebruikelijk- met een voorwoord.

Vooraf kunnen we wel stellen dat 2023 het jaar van de veranderingen was binnen de Senioren raad. Veranderingen in het bestuur, lees hier verderop meer over.
Maar ook vernieuwingen, zoals de samenwerking met het OpenLuchtTheater en de contactmiddag in het museum.
Ook met betrekking tot communicatie hebben wij stappen gezet zoals wij nu communiceren over de filmmiddag in ’t Geboew en niet in de laatste plaats met het nieuwe informatiekanaal het digitale SeniorenJournaal. Deze laatste 2 vernieuwingen zijn voorbeelden waarvan je wel kunt stellen dat we met de tijd meegaan.

In 2023 namen ruim 1300 senioren deel aan een gevarieerd jaarprogramma dat wij hebben aangeboden. Verderop vind u uitgebreide informatie hierover. U zult denken; dat is een behoorlijk aantal. Dat klopt, maar we zijn nog niet tevreden. Valkenburg heeft ruim 16000 inwoners, waarvan 6000 senioren die 65 jaar of ouder zijn.

In dat licht zijn er dus nog ruim 4500 senioren die niet hebben deelgenomen aan de activiteiten.
Als de reden is dat wij niet de activiteiten hebben geboden waar behoefte aan is, dan horen wij dat graag van u met voorstellen om ook andere activiteiten te organiseren. Laat het ons weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het kan ook zijn dat u niet op de hoogte was van het brede aanbod en dát zouden wij bijzonder jammer vinden. We hebben in 2023 geprobeerd u allemaal te bereiken op papier middels de bijlage in de Mazjerang van april 2023. In die informatie hebben wij uitgelegd hoe wij de informatie in de toekomst verzorgen. Ook hebben wij een gratis digitaal SeniorenJournaal voor u in 2023 ontworpen. Aanmelden voor dit SeniorenJournaal kan middels mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tot slot zou het kunnen zijn dat u wél op de hoogte was, u activiteiten leuk zou vinden om te bezoeken, maar niet in de gelegenheid bent om aan die activiteiten deel te nemen.
In dat geval zoeken wij samen met u naar vervoers-oplossingen. Schroom niet om met ons contact op te nemen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast het organiseren van activiteiten is de Seniorenraad in 2023 regelmatig partner als het gaat advies, acties en samenwerken om eenzaamheid te voorkomen of te bestrijden in de gemeente Valkenburg. Een behoorlijke uitdaging waar wij graag aan ons steentje aan bijdragen.
Enkele voorbeelden:
Het interview in Kijk op Valkenburg begin december.
In de week van de ontmoeting organiseerde Sevagram, gemeente Valkenburg en de Seniorenraad op 4-10-2023 een netwerkbijeenkomst voor professionals en vrijwilligers in de ouderenzorg over eenzaamheid in de gemeente met als thema: samen werken aan samenwerken.
In het kader van ZonMw werkt de Seniorenraad mee aan initiatieven om CommunityCare handen en voeten te geven in onze gemeente. CommunityCare (letterlijke vertaling: de zorgzame buurt) heeft als doel senioren langer in hun eigen omgeving te laten wonen met een goede kwaliteit van leven.

Ik wens u een gezond 2024 en tot ziens.
Jos Scholtes, voorzitter Seniorenraad Valkenburg.

Jaarverslag 2023

Image

Jaarverslag 2022

Image

Jaarverslag 2021

Image

Jaarverslag 2020

Image

Jaarverslag 2019

Image

Jaarveslag 2015

Image

Jaarveslag 2016

Image

Jaarveslag 2017

Image

Jaarverslag 2018

Image

Jaarveslag 2014

Image

Jaarveslag 2013

Image

Jaarveslag 2012

Image

Jaarverslag 2011

Image

Jaarveslag 2010

Image

Jaarveslag 2009

Image

Jaarveslag 2008

Image

Jaarverslag 2007

Image