Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

264227479 273166064828077 6632491261196706540 n
 
𝗚𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘃𝗲𝗿𝘃𝗼𝗲𝗿 𝟲𝟱-𝗽𝗹𝘂𝘀𝘀𝗲𝗿𝘀
 
Bent u 65 jaar of ouder en heeft u geen vervoer naar de vaccinatielocatie? Dan kunt u gratis gebruikmaken van vervoer door Omnibuzz.
 
Ook als u geen Omnibuzz-pas heeft.
 
Na het inplannen van uw vaccinatie-afspraak kunt u of uw mantelzorger bellen naar 0900-0699 om de heen- en terugreis te regelen. Dit kan tot één dag voor de vaccinatie-afspraak.
 
De chauffeur komt u thuis ophalen en helpt waar nodig bij het in- en uitstappen. De chauffeur blijft op de priklocatie wachten en brengt u na het zetten van de prik weer naar huis.
 
 

Kerst

KERSTATTENTIE VOOR ALLEENSTAANDE 75+ INWONERS

Helaas moe(s)t de Seniorenraad ook dit jaar de geplande activiteiten in november en december vanwege de coronabesmettingen laten vervallen. De afgelaste Seniorendag van 6 november jl. wordt verplaatst naar een datum begin 2022 als deze bijeenkomst weer veilig en op een verantwoorde manier kan plaatsvinden.

Wel wil de Seniorenraad ook dit jaar graag een kerstattentie aanbieden aan alleenstaande 75+ inwoners van de gemeente Valkenburg.

Bent u 75+, alleenstaand (geen partner en geen familie in de directe omgeving) en woont u in de gemeente Valkenburg of kent u iemand, die aan deze criteria voldoet stuur dan een bericht naar de Seniorenraad.

In het bericht dient u de naam, het adres en telefoonnummer te vermelden en ook een korte motivering. De Seniorenraad zal de binnenkomende reacties vertrouwelijk behandelen en beoordelen.

U dient uw bericht voor 5 december te sturen  

via de mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

via de post naar: Seniorenraad, Pr. Willem Alexanderlaan 67, 6301 TS Valkenburg.

Ook kunt u bellen naar: Jef Pluijmen 06-53578652 

 

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211201_94623069 


Training weerbaarheid en valpreventie voor 70-plussers Valkenburg aan de Geul

bbd59ff8 88f8 4b1a 911f 808d1e2afcc3foto: De Limburger

 

In de kernen van de gemeente Valkenburg aan de Geul zijn eind november enkele trainingen weerbaarheid en valpreventie.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om 70-plussers in fysiek, mentaal en sociaal opzicht weerbaar te houden. Men krijgt in dat kader specifiek training in ontspanning, flexibiliteit, en conditie.

Lees ook: Seniorenraad Valkenburg haalt 65+’ers het huis uit

 
 In gerichte, veilige en simpele oefeningen wordt gewerkt aan herstel en behoud van evenwicht en zelfvertrouwen, verduidelijkt de woordvoerder.              

Locaties

De complete training omvat tien bijeenkomsten. Deze starten op de volgende locaties en data:

Therapeutisch centrum het Bat in Valkenburg (dinsdag 23 november van 13.00 tot 14.30 uur), Gemeenschapshuis de Holle Eik in Houthem (dinsdag 23 november van 15.00 tot 16.00 uur), Sporthal de Bosdries in Berg en Terblijt (woensdag 24 november van 13.00 tot 14.30 uur), Gemeenschapshuis de Blokhut in Sibbe (woensdag 24 november van 15.00 tot 16.30 uur), Gemeenschapshuis ‘t Geboew in Schin op Geul (maandag 22 november van 14.00 tot 15.30 uur) en Gemeenschapshuis Cascade in Vilt (Berg en Terblijt) (start op vrijdag 26 november, bijeenkomsten op woensdagen van 13.00 tot 14.30 uur).

Aanmelden kan per e-mail (over vermelding van naam, adres, leeftijd en gewenste locatie): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen kan ook, behalve op donderdagen: 06-50168132.

Klik hier voor meer info.

 

Origineel artikel: Limburger 15-november 2021.


Seniorendag 2021 afgelast

 

PolfermolenMaar al te graag hadden we u, in de Polfermolen, op onze Seniorendag 2021 met een uitstekend programma willen ontvangen. Doch uw gezondheid komt voor ons op de allereerste plaats en waar het kan moeten risico's vermeden worden. Gezien de gestegen coronacijfers en de diverse overheidsmaatregelen zagen we ons, helaas voor u en eveneens voor ons als organisatie, genoodzaakt de Seniorendag 2021 te schrappen.


 

computerclub HouthemDe computerclub Houthem heeft het voornemen om te starten met een cursus “Starten met Windows 10 van Seniorweb”. De cursus vindt doorgang bij een minimale deelname van 10 cursisten.

 

Tevens wordt weer begonnen met inloopmiddagen. Tegen een kleine vergoeding kan hulp en ondersteuning worden verkregen bij problemen met een tablet, laptop of telefoon. Tevens kunt er terecht met vragen over internet, internet bankkieren etc.

De cursus en de inloopmiddagen vinden plaats in het dorpscentrum De Holle Eik.

Voor nadere informatie en vragen kunt u terecht bij de secretaris van de computerclub, telefonisch bereikbaar via 06-30723889.


‘Op pad met een wandelmaatje’.

 

WandelenDe lockdown en coronarichtlijnen hebben een grote impact op het leven en welzijn van iedereen. Zo is het voor (alleenstaande) ouderen lastig om in beweging te komen en/of te blijven.
Ook het dagelijks praatje is niet meer vanzelfsprekend. Ouderen hebben in toenemende mate behoefte aan even contact en tegelijkertijd in beweging zijn. Zo is - bij vrijwilligerswerk Valkenburg - het idee ontstaan om ouderen die graag willen wandelen, mee naar buiten te nemen. Wij koppelen vervolgens een wandelmaatje aan de deelnemer en er wordt afgestemd hoe ver en op welk tempo er wordt gewandeld. 

Kennen jullie deelnemers die graag willen wandelen of die mee willen doen als wandelmaatje? Laat het ons weten, wij zorgen er voor dat de deelnemers en wandelmaatjes gekoppeld worden.

Voor meer informatie en aanmeldingen, stuur een berichtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar: 06 – 15 59 80 18

Ons idee hebben we in beeld gebracht, bekijk het filmpje via deze link: https://youtu.be/B9g2kQVig7o

Via Facebook is tevens een bericht met het filmpje geplaatst: https://fb.watch/3qoug2PDpV/