Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Huiskamer in de Kloosterkerk

 

Vanaf donderdag 13 juni vanaf 13 uur is wekelijks de ‘Huiskamer Kloosterkerk’ geopend. De Kloosterkerk aan de Oosterweg biedt een mooie ruimte voor mensen uit de buurt om elkaar te ontmoeten en contact met elkaar te houden. Vrijwilligers zorgen voor een hartelijk welkom en een lekkere kop koffie of thee.

Bezoekers kunnen samen spelletjes doen zoals kaarten, scrabble of schaak, of elkaar ontmoeten voor zomaar een praatje. Als er andere wensen zijn, bijvoorbeeld een knutselactiviteit of informatie over een onderwerp dat bezoekers bezig houdt, kan dat ook worden aangegeven. Regelmatig zijn wijkverpleegkundigen aanwezig voor contact of het beantwoorden van vragen.

 

De huiskamer is vanaf 13 juni elke donderdag geopend van 13.00 uur tot 16.00 uur. De eigen bijdrage is € 2,- per keer. Dit is inclusief koffie/thee/fris. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. De Kloosterkerk is gelegen aan de Oosterweg 1.

 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Lies Oost,

telefoon 043-3647242 of met wijkverpleegkundige Maike Chermin,

emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

E-Bike tocht

 

 

 

In het kader van de Nationale Sportweek(20 sept.- 29 sept.) nodigt de gemeente u uit voor deelname aan een E-Biketocht op woensdag 25 september.

De start van de tocht vindt plaats bij Shimano Experience, De Leeuwhof 21, 6301KZ Valkenburg aan de Geul. De deelnamekosten bedragen € 5,00 incl. E-Bikes en koffie en vlaai. De mogelijke starttijden zijn: 13.00 uur, 14.30 uur, 15.00 uur en 16.30 uur.

Opgaven via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 We Do Remember

 

In het kader van de herdenking '75 jaar bevrijding Valkenburg' organiseert Museum Valkenburg van 1 september t/m 27 oktober 2019 een uitgebreide tentoonstelling met meer dan vijfhonderd, merendeels nooit vertoonde, documenten, films, foto's en voorwerpen.

Door de omvang van de tentoonstelling zal deze op twee locaties worden gehouden: in Museum Valkenburg aan de Grotestraat-Centrum en het voormalig postkantoor aan de Lindenlaan te Valkenburg aan de Geul.

Deze unieke tentoonstelling  “We do Remember“ behandelt vier thema’s:

1) inval in Valkenburg en de bezetting door de Duitsers vanaf 10 mei 1940. Ook worden de tijdens de oorlog neergestorte vliegtuigen in- en rondom Valkenburg belicht.

2) Het verhaal van de slag om groot Valkenburg; een chronologische opsomming van de vijf dagen durende strijd tussen de Amerikaanse 30ste infanteriedivisie en de 2de tankdivisie versus de Duitse 275ste infanteriedivisie en de 116de infanteriedivisie. Een speciale plaats is ingeruimd voor de Amerikaanse soldaten die hun leven hebben gegeven op Valkenburgse bodem. We vertellen het persoonlijke verhaal van deze dappere mannen. Wie waren zij? Hoe zagen ze eruit? En waar zijn ze uiteindelijk gesneuveld?

3)  De rol van het 91ste Evacuation Hospital in het St. Ignatiusklooster in Valkenburg en Rest Center Valkenburg voor het Amerikaanse leger. Uitgebreid onderzoek heeft nooit eerder vertoonde foto’s, feiten, dagboeken en artikelen opgeleverd, die al 75 jaar in bezit waren van Amerikaanse veteranen of in Amerikaanse archieven waren ondergebracht.

4) De laatste getuigen: gefilmde interviews met inwoners uit de gemeente Valkenburg die speciale herinneringen aan deze periode bewaren en deze met ons wilden delen. Tijdens de looptijd van de expositie vinden er overdag en ’s avonds verschillende presentaties en boeklezingen plaats, die telkens via de website van het museum zullen worden aangekondigd.

De tentoonstelling wordt op zondag 1 september om 15.00 uur geopend in het museum.
Op de entree voor deze expositie geldt een toeslag op het reguliere toegangstarief.

 

Er is - in het kader van het zomerprogramma - nog voldoende ruimte voor deelname op 2 en 9 september. Voor de aantrekkelijke prijs van € 4,00 per persoon.

 

 

Vrijwillige ouderenadviseurs

 

Vrijwillige ouderenadviseurs (Voa’s) helpen u bij vragen over uw invulling van het dagelijks leven of interesses die u wilt ontwikkelen of ontdekken. Maar zij helpen u ook oplossingen te vinden bij regelingen op het gebied van praktische problemen met betrekking tot welzijn, wonen en zorg.
De Voa kan u ondersteunen bij
- Het zoeken naar activiteiten in uw directe omgeving
- Het zoeken naar de juiste instantie voor hulp op het gebied van kwijtschelding/ -schuldsanering, bijzondere bijstand, huurtoeslag, zorgtoeslag, zorgbelasting en belastingteruggave.
- De aanvraag voor WMO-indicatie/taxivervoer.
- Aanvraag voor hulpmiddelen zoals rollator of alarmering.
- Het zoeken naar een maaltijdvoorziening b.v. Tafeltje-Dek-je.
- Aanvraag van huishoudelijke hulp bij de gemeente.
- Aanvraag van een indicatie voor dagopvang, dagverpleging, verzorgingshuis, verpleeghuis.
- Verwijzen naar een boodschappenservice.
- Verwijzen naar een klussendienst.

Keukentafelgesprekken.
De Voa ondersteunt ouderen voor- en tijdens het keukentafelgesprek. Dit is het gesprek dat een cliënt en WMO-consulent voeren als men in aanmerking wil komen voor hulp vanuit de gemeente.
In dit gesprek wordt de situatie van de cliënt in kaart gebracht om vast te stellen op welke onderdelen zij/hij ondersteuning nodig heeft.
Voor informatie kunt u contact opnemen met :
Mevr. J. Stork-Bosma Valkenburg aan de Geul. Telefoon maandag-vrijdag van 19.00-21.00 uur 043-6015500
Dhr. P. Wolfs Berg en Terblijt. Telefoon maandag-vrijdag 043-6040487
Dhr. R. van Beest Berg en Terblijt. Telefoon maandag-vrijdag van 19.00-21.00 uur
06-26885096

Deze ouderenadviseurs zijn ook bereikbaar via email:


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 

Seniorenprojekt Fonterhof, Berg en Terblijt

 

Zorgorganisatie Sevagram organiseert wekelijks - op maandag en donderdag - van 13.30 uur tot 16.30 uur in Fonterhof in Berg en Terblijt een seniorenprojekt.

Het projekt is bedoeld om op  laagdrempelige wijze leeftijdsgenoten(65+) te ontmoeten en samen deel te nemen aan diverse activiteieten zoals: sjoelen, kaarten, kienen, geheugentraining, gezellige muziekmiddagen en creatieve workshops.

Tevens kunt u indien gewenst - vooraf op bestelling - genieten van een warme maaltijd in de Gasterie.