info@seniorenraadvalkenburg.nl

Nieuws

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Valkenburg ook open op vrijdagmiddag

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) Valkenburg is vanaf nu ook op vrijdagmiddag geopend. Deze uitbreiding van de openingstijden stelt inwoners van Valkenburg in staat om nog beter toegang te krijgen tot informatie en ondersteuning met betrekking tot digitale overheidszaken.

In Nederland zijn ongeveer 4 miljoen mensen niet digitaal vaardig genoeg om mee te komen in de maatschappij. Het IDO draagt bij aan een digitaal inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan blijven doen. Dankzij het IDO kunnen mensen op een laagdrempelige manier terecht voor hulp en informatie over de (digitale) overheid. Het gaat dan om vragen over DigiD, AOW, werk, uitkering, rijbewijs en zorg. De medewerkers van het Informatiepunt helpen zoeken naar de juiste informatie op de sites van de overheid.
Heeft iemand persoonsgebonden vragen? Dan verwijzen de medewerkers door naar lokale partners. Denk hierbij aan Trajekt, vak- en ouderenbonden, cliëntenvertegenwoordigers van MEE, cliëntenondersteuners van de gemeente en zorgkantoren. Het IDO is een plek om te luisteren, aandacht te krijgen en je gehoord te voelen.

De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Het IDO Valkenburg is gevestigd in de bibliotheek in Valkenburg.
Elke woensdag van 13.00-16.00 uur en elke vrijdag van 14.00 tot 16.00.
Bibliotheek Valkenburg
Berkelplein 99
Telefoon 043-6012063