info@seniorenraadvalkenburg.nl

Nieuws

Liberation Concert 18 september

Noteer: 18 september 15:30 uur. De afgelopen twee jaar zijn de Liberation concerten vanwege corona onder andere omstandigheden georganiseerd. Gelukkig hoeven ze dit jaar deze maatregelen niet te nemen. Dit betekent dat er één concert plaatsvindt op zondag 18 september as. hetgeen start om 15.30u

Voor dit jaar zijn 2000 gereserveerde zitplaatsen beschikbaar. Het is ook mogelijk het concert bij te wonen zonder zitplaats.

Per uitnodiging zijn maximaal twee tickets te reserveren

Vanwege de drukte is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.

U krijgt een zitplaats aangewezen, gelieve de instructies van de organisatie ten alle tijden op te volgen.

Klik op de foto hieronder voor de website van de organisatie.

Film 30 september 2022

Elke laatste vrijdag van de maand vertoont de Seniorenraad Valkenburg in samenwerking met  Heerlijkheid Schin op Geul een film  in ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.


Vrijdag 30 september om 14.00 uur de film "Ich bin dein Mensch". 

Het is lastig ruziën met een partner die nooit fouten maakt. ‘Kun je niet één keer iets doms doen?’, verzucht Alma (Maren Eggert), nadat Tom (Dan Stevens) zich weer eens van zijn perfecte kant heeft laten zien. Helaas: Tom is een robot die is geprogrammeerd om het zijn omgeving naar de zin te maken. Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is een van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader (Unorthodox) opwerpt in Ich bin dein Mensch, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Voordat geavanceerde robots als Tom de markt op kunnen, moeten ze worden getest, en wetenschapper Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas.
Smartphonegebruik

Cursus smartphonegebruik voor senioren

In samenwerking met de gemeente en buurthuizen organiseert de Stichting Heuvelland Bibliotheken cursussen smartphonegebruik voor senioren (bijvoorbeeld onder de titel “beeldbellen met je kleinkind”). Deze zullen vanaf september plaatsvinden in de buurthuizen/huiskamers van ons werkgebied, de gemeenten Eijsden-Margraten, Valkenburg en Vaals.

Onze voorzitter Guy Caelen koninklijk onderscheiden

Dinsdag 26 april 2022 heeft onze voorzitter een lintje uitgereikt gekregen door burgemeester Daan Prevoo..

Onze voorzitter Guy Caelen 80 jaar!

Onze voorzitter Guy Caelen vandaag, 28 januari 2022, 80 jaar!!!

Kersttassen


De Seniorenraad heeft ook dit jaar weer kersttassen rondgebracht in de gemeente Valkenburg. Veel alleenstaande 75+ inwoners kregen deze tas, die met ondersteuning van veel ondernemers uit Valkenburg en Berg & Terblijt is samengesteld, thuis aangereikt.

Gratis vervoer 65-plussers


Bent u 65 jaar of ouder en heeft u geen vervoer naar de vaccinatielocatie? Dan kunt u gratis gebruikmaken van vervoer door Omnibuzz.

Kerstattentie


Kerstattentie voor alleenstaande 75+ inwoners

Training weerbaarheid

Training weerbaarheid en valpreventie voor 70-plussers Valkenburg aan de Geul