info@seniorenraadvalkenburg.nl

Nieuws

Carnavalsmiddag 2023

Carnavalsmiddag Vrijdag 20 januariom 14:11 uur.

Met optreden van vele bekende artiesten. Entree: GRATIS

Film Januari 2023

Vrijdag 27 januari 2023 om 14:00 uur: Nowhere Special

Kerstdiner 2022

Kerstdiner Donderdag 15 december om 17:00 uur was het Kerstdiner.

Eindejaarslunch in de kernen

Zie bericht voor meer info

Seniorendag 2022 groot succes

Na lange tijd was er eindelijk weer de Seniorendag.   166 gasten hebben genoten van een gevarieerd programma, koffie, thee en vlaai. 


De gasten hebben genoten van een zeer gevarieerd programma in een carnavalversierde zaal, onder deskundige begeleiding van onze presentator Jef Pluijmen

De aftrap werd verzorgd door wethouder Kleijnen en het bestuur heeft gebruik gemaakt van deze gelegenheid om afscheid te nemen van Guy Caelen als voorzitter en zijn vervanger Jos Scholtes te installeren. Guy en zijn vrouw Rian werden in het zonnetje gezet en bedankt voor al die jaren inzet voor de seniorenraad Valkenburg aan de Geul. Jos Scholtes neemt met veel deskundigheid het stokje van Guy over en we wensen hem dan ook veel succes en plezier.

Er was een optreden van de Moselsänger o.l.v. Leo van Weersch, een lezing over bewegen voor ouderen, een film, ptreden van SING-Kidskoor Vallekeberg o.l.v. Jelke en Simone, een tombola en een verassingsact door de winnaar van de Valkenburgse caranavalsschlager El Rapsi en natuurlijk prins Pascal 1 met zijn minister Koen.

Er was veel lof van de aanwezigen, vooral het kinderkoor viel buitengewoon in de smaak bij de oma’s en opa’s. 

Een impressie:

 

 

The Children Act

Elke laatste vrijdag van de maand vertoont de Seniorenraad Valkenburg in samenwerking met  Heerlijkheid Schin op Geul een film  in ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.


Vrijdag 25 november om 14.00 uur de film "The Children Act". 

Een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof (Thompson), gespecialiseerd in complexe familiezaken, weet zich geen raad met haar eigen spaaklopende privéleven. Haar ontmoeting met een doodzieke, bijna achttienjarige Jehova’s getuige die een bloedtransfusie weigert, zet een verandering in gang. Geen rechtbankdrama over wie gelijk heeft, maar een existentieel drama over het leven dat schuilgaat achter de grote beslissingen. Intelligente film naar gelijknamige roman van schrijver/scenarist Ian McEwan, met een prachtige hoofdrol van Emma Thompson. .

Druk (Another Round)

Elke laatste vrijdag van de maand vertoont de Seniorenraad Valkenburg in samenwerking met  Heerlijkheid Schin op Geul een film  in ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.


Vrijdag 28 oktober om 14.00 uur de film "Druk (internationale titel: “Another round”)". 

In deze met een Oscar bekroonde film van de Deense regisseur Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) doen vier bevriende leraren een gewaagd experiment: Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een aandeel alcohol in ons bloed. Die bescheiden intoxicatie opent onze geest voor de wereld om ons heen, vermindert onze problemen en verhoogt onze creativiteit. Gesteund door die theorie, beginnen Martin en drie van zijn vrienden, allemaal vermoeide leraren op de middelbare school, een experiment om de hele dag door een constant niveau van intoxicatie te handhaven, door vóór elke les een slokje alcohol te nemen.  Met succes. Maar het blijft natuurlijk niet bij dat ‘slokje’ alleen…….

Liberation Concert 18 september

Noteer: 18 september 15:30 uur. De afgelopen twee jaar zijn de Liberation concerten vanwege corona onder andere omstandigheden georganiseerd. Gelukkig hoeven ze dit jaar deze maatregelen niet te nemen. Dit betekent dat er één concert plaatsvindt op zondag 18 september as. hetgeen start om 15.30u

Voor dit jaar zijn 2000 gereserveerde zitplaatsen beschikbaar. Het is ook mogelijk het concert bij te wonen zonder zitplaats.

Per uitnodiging zijn maximaal twee tickets te reserveren

Vanwege de drukte is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.

U krijgt een zitplaats aangewezen, gelieve de instructies van de organisatie ten alle tijden op te volgen.

Klik op de foto hieronder voor de website van de organisatie.

Film 30 september 2022

Elke laatste vrijdag van de maand vertoont de Seniorenraad Valkenburg in samenwerking met  Heerlijkheid Schin op Geul een film  in ’t Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.


Vrijdag 30 september om 14.00 uur de film "Ich bin dein Mensch". 

Het is lastig ruziën met een partner die nooit fouten maakt. ‘Kun je niet één keer iets doms doen?’, verzucht Alma (Maren Eggert), nadat Tom (Dan Stevens) zich weer eens van zijn perfecte kant heeft laten zien. Helaas: Tom is een robot die is geprogrammeerd om het zijn omgeving naar de zin te maken. Kan liefde bestaan zonder conflict? Het is een van de vele interessante vragen die de Duitse regisseur Maria Schrader (Unorthodox) opwerpt in Ich bin dein Mensch, een soms duister, vaak humoristisch drama over de romantische implicaties van kunstmatige intelligentie. Voordat geavanceerde robots als Tom de markt op kunnen, moeten ze worden getest, en wetenschapper Alma is een van de testers. Ze heeft er weinig zin in, maar het moet van haar baas.