info@seniorenraadvalkenburg.nl

Nieuws

Programma juli 2023

 

In de loop van het jaar kunnen wijzigingen plaatsvinden in datum of activiteit.
Er kunnen activiteiten niet doorgaan of nieuwe activiteiten worden toegevoegd.

Uitgebreide informatie over de activiteiten én uitleg over inschrijven voor deelname staat in
- de MAZJERANG, het maandelijkse informatieblad van de Gemeente
- onze website: SENIORENRAADVALKENBURG
- Facebook: SENIORENRAAD VALKENBURG
- onze nieuwsbrief, HET SENIORENJOURNAAL, hiervoor kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Journaal’


2-7-2023 Vive la Chanson OpenLuchtTheater Valkenburg

In hun nieuwe theaterconcert spelen Britta Maria, pianist Maurits Fondse, accordeonist Oleg Fateev en contrabassist Eric van der Westen ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc, Pravi e.a.
Chansons die je meevoeren naar de lichtstad Parijs en de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al zijn facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling.

Aanvang: 20:30 uur
Inschrijven: tot en met 16-6-2023
Kosten: € 13,50 pp
Max aantal personen: 50

Deelname is uitsluitend bedoeld voor senioren vanaf 65 jaar die woonachtig zijn in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Alleenstaande senioren vanaf 65 jaar krijgen bij inschrijving voorrang.


12-7-2023 Bezoek Mijnmuseum Heerlen

Het nieuwe Nederlands Mijnmuseum belicht alle facetten van het kleurrijke mijnverleden. In een monumentaal warenhuis in de binnenstad van Heerlen staat het mijnverleden letterlijk en figuurlijk in de etalage.
Op vier verdiepingen schijnt licht op het zwarte goud, de glorietijden, de keerzijde van de medaille en de kleurrijke toekomst. In het vernieuwde Nederlands Mijnmuseum gaat het nationale verhaal van de massale steenkoolwinning verder dan tot nu toe is verteld.
Het Mijnmuseum is toegankelijk voor rollators en/of rolstoelen.

Aanvang: 14:00 uur
Kosten: € 7,00 pp MET MuseumJaarKaart € 10,75 pp ZONDER MuseumJaarKaart
Geef bij de aanmelding aan dat u in het bezit bent van een MuseumJaarKaart
Inschrijven: tot en met 9-7-2023
Max aantal personen: 20


19-7-2023 rondleiding Abdij Rolduc Kerkrade

De abdij Rolduc is een voormalige abdij in het Kerkraadse stadsdeel Rolduckerveld in het Nederlands-Limburgse bisdom Roermond nabij de Duitse grens. De abdij speelde een belangrijke rol bij de ontginning van dit gebied en bij de vroegste steenkoolwinning. De oorspronkelijke naam was Abdij van Rode of Kloosterrade, afgeleid van het toponiem -rode (ontgonnen plaats). Vlakbij ligt de plaats Herzogenrath, hoofdplaats van het Land van 's-Hertogenrade, met de Burcht van Rode. In de Franse tijd werd de naam 's-Hertogenrade verfranst tot Rode-le-Duc, wat al snel Rolduc werd. De abdij ligt op het Plateau van Kerkrade en kijkt uit over het Wormdal.

Kosten:€ 10,- pp. Inclusief koffie met vlaai.
Max aantal personen: 25
Aanvang: 14:00 uur
Inschrijven: tot en met 9-7-2023


28-7-2023 Filmvoorstelling ‘t Geboew

I.V.M. vakantie geen film in juli


14-9-2023 Busreis naar Monschau

Met een touringcar gaan we naar het pittoreske Monschau. We maken in Monschau een sightseeing tour en lunchen samen, Er is mogelijk nog tijd om een wandelingetje te maken. Daarna vertrekken we weer richting Valkenburg.
Deze busreis is met name bedoeld voor alleenstaande 70+ Senioren die woonachtig zijn in Valkenburg.

Vertrek: 10:00 uur
Aankomst Valkenbrug: rond 16:00 uur.
Max aantal personen: 50
Kosten: € 10,00 pp
Inschrijven : tot en met 30-8-2023