info@seniorenraadvalkenburg.nl

Nieuws

Programma juli en augustus 2024

 

In dit Activiteitenoverzicht zijn de activiteiten in Juli en Augustus opgenomen omdat Augustus ook voor de Seniorenraad een vakantiemaand is.

Sterker nog; hier staan ook al enkele activiteiten die in September zullen plaatsvinden. Dat heeft een reden en wel het feit dat verzuimd is om in de Mazjerang oa. de BBQ op Donderdag 5-9-2024 te vermelden. De inschrijving voor déze activiteit sluit op 28-8-2024 en dan ligt de Mazjerang nog niet in uw brievenbus.In de loop van het jaar kunnen wijzigingen plaatsvinden in datum of activiteit.
Er kunnen activiteiten niet doorgaan of nieuwe activiteiten worden toegevoegd.

Uitgebreide informatie over de activiteiten én uitleg over inschrijven voor deelname staat in
- de MAZJERANG, het maandelijkse informatieblad van de Gemeente
- onze website: SENIORENRAADVALKENBURG
- Facebook: SENIORENRAAD VALKENBURG
- onze nieuwsbrief, HET SENIORENJOURNAAL, hiervoor kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Journaal’


Voorwaarden voor deelname aan de activiteiten:
U woont in de gemeente Valkenburg a/d Geul en u bent minimaal 65 jaar.(bij enkele activiteiten kan hiervan worden afgeweken)

Altijd aanmelden voor een activiteit:

Telefonisch via 043 – 3110316
Per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hierbij vermelden : Uw Postcode + huisnummer, telefoonnummer en het aantal personen die deelnemen aan de activiteit
Voor de filmvoorstellingen aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betaling zoals aangegeven bij de activiteit:

Per bank t.n.v. Stichting Seniorenraad Valkenburg naar rekening:NL 66 RABO 0302 1324 30
Als omschrijving s.v.p. : Uw postcode + huisnummer, en het activiteitnummer vermelden

U ontvangt geen bevestiging van Uw aanmelding, betalen = deelnemen.

 


Woensdag 10-7-2024 Lunchen in de Kernen Taverne Geulhemermolen Berg en Terblijt

Ook dit jaar gaan we weer lunchen in alle kernen van de Gemeente Valkenburg.
Vandaag is de kern ‘Houthem/Berg en Geulhem’ aan de beurt en gaan we lunchen in Taverne Geulhemermolen in Berg en Terblijt.

Max aantal deelnemers: 30 personen
Kosten € 7,50 pp.
Aanvang: 13:00 uur
Inschrijven tm 1-7-2024


Vrijdag 12-7-2024 Bertolf-Bluefinger Openlucht Theater Valkenburg

“Bertolf goes bluegrass”. Als kind was Bertolf Lentink al gek op bluegrass, de mengeling van country en folk die zich kenmerkt door virtuoos akoestisch gitaarwerk. Hij werd bekend als singer-songwriter met gitaarpopliedjes en speelde eerder al in de band van Ilse de Lange en in Her Majesty maar dat hij ooit iets met bluegrass zou doen stond al veel langer vast. Zijn vader draaide bijna niets anders en het ouderlijk huis stond vol met gitaren, mandolines en banjo’s. Niet lang geleden reisde de singer-songwriter en gitarist naar Nashville om eindelijk zijn oude droom waar te maken: een album opnemen met zijn grote helden, muzikanten waar hij al zijn hele leven naar luistert. Onder meer dobro-grootheid Jerry Douglas, vioolgenie Stuart Duncan en baslegende Mark Schatz speelden mee.

Max aantal deelnemers: 30 personen.
Kosten: € 17,00 per persoon.
Aanvang: 20:30 uur.
Inschrijven tot en met 2-7-2024


Vrijdag 19-7-2024 Bezoek met rondleiding Abdij Rolduc Kerkrade

Vorig jaar was dit bezoek met rondleiding een succes en hebben wij enkele senioren, die mee wilden gaan, moeten teleurstellen. Reden om snel in te schrijven als u wilt deelnemen.

De abdij Rolduc is een voormalige abdij in het Kerkraadse stadsdeel Rolduckerveld in het Nederlands-Limburgse bisdom Roermond nabij de Duitse grens. De abdij speelde een belangrijke rol bij de ontginning van dit gebied en bij de vroegste steenkoolwinning. De oorspronkelijke naam was Abdij van Rode of Kloosterrade, afgeleid van het toponiem -rode (ontgonnen plaats). Vlakbij ligt de plaats Herzogenrath, hoofdplaats van het Land van 's-Hertogenrade, met de Burcht van Rode. In de Franse tijd werd de naam 's-Hertogenrade verfranst tot Rode-le-Duc, wat al snel Rolduc werd. De abdij ligt op het Plateau van Kerkrade en kijkt uit over het Wormdal.

Kosten:€ 10,- pp. Inclusief koffie met vlaai.
Max aantal personen: 25
Aanvang: 14:00 uur
Inschrijven: tot en met 15-6-2024


Vrijdag 26-7-2024 Filmvoorstelling ’t Geboew Schin op Geul

Locatie Gemeenschapshuis 't Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.

Prijs: € 6,00 inclusief koffie en vlaai (betalen bij binnenkomst in 't Geboew)
Aanvang: 14:00 uur.
U kunt zich aanmelden voor de film met het aanmeldformulier op de Website van de Seniorenraad of u stuurt een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Dinsdag 6-8-2024 Jeu de Boules Oosterbeemd Valkenburg

De Jeu de Boules wedstrijd vindt plaats op de banen bij Zorgcentrum Oosterbeemd. Bij voldoende inschrijvingen gaan we in 2 groepen Jeu de Boules. Mochten onvoldoende inschrijvingen zijn dan is er één groep en dan is de start om 13:30 uur.

Aanvang: 13:30 uur en 15:00 uur
Kosten: € 3,00 pp (inclusie koffie en vlaai)
Max aantal personen: 24 (12 personen per groep)
Inschrijven: tot en met 30-7-2024


Woensdag 21-8-2024 Bezoek landgoed Vaeshartelt Meerssen

Buitenplaats Vaeshartelt kent een rijke geschiedenis. Op het landgoed hebben koningen gejaagd, zijn belangrijke militairen verbleven en hebben rijke families gewoond. Eén van de meest illustere bewoners van Kasteel Vaeshartelt was de controversiële Petrus Regout, de eerste Nederlandse industrieel. Het landgoed gaat (waarschijnlijk) terug tot de tiende eeuw. Toen schonk koningin Gerberga van Saksen haar bezittingen in Meerssen, inclusief een bosrijk landgoed, aan de abdij van Reims.

Bezoek met rondleiding.
Aanvang rondleiding: 14:00 uur
Max aantal personen: 25
Kosten: € 6,00 pp inclusief koffie en vlaai.
Inschrijven tot en met 12-8-2024


Zaterdag 24-8-2024 Lex Uiting Openluchttheater Valkenburg

Een ouderwets Limburgs feestje met meezinggarantie!
Afgelopen jaar bracht Lex Uiting zijn debuutalbum LEX uit gevolgd door een uitverkochte tour langs de poppodia. En nu komt Lex met zijn band op 24 augustus voor een bijzondere theatershow naar Valkenburg, op de dag dat hij zijn verjaardag viert!

Lex: “We spelen natuurlijk de nieuwe liedjes, maar de klassiekers zullen zeker niet ontbreken. Het wordt een show met meezinggarantie”

Op het repertoire staat uiteraard het liedje waar Lex mee doorbrak in 2017: Nao ’t Zuuje. En ook het duet met Chantal Janzen ‘Letste Leedje’ zal zeker niet ontbreken in de show. Maar Lex kan bijna niet wachten om ook alle nieuwe liedjes te laten horen: “Eigenlijk was het de bedoeling om al veel eerder dit debuutalbum uit te brengen, maar Corona zorgde ervoor dat dit keer op keer uitgesteld werd. Maar nu is het tijd om eindelijk ‘Neet Nao Hoés’ en bijvoorbeeld ‘As ’t kôs’ te laten horen aan iedereen.”

Max aantal deelnemers: 20 personen.
Kosten: € 17,50 per persoon.
Aanvang: 20:30 uur.
Inschrijven tot en met 14-8-2024


Vrijdag 30-8-2024 Filmvoorstelling ’t Geboew Schin op Geul

Locatie Gemeenschapshuis 't Geboew, Warande 43 in Schin op Geul.
Prijs: € 6,00 inclusief koffie en vlaai (betalen bij binnenkomst in 't Geboew)
Aanvang: 14:00 uur.

U kunt zich aanmelden voor de film met het aanmeldformulier op de Website van de Seniorenraad of u stuurt een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Neemt u al deel aan onze activiteiten, kijk dan eens om u heen of er in uw omgeving ook anderen zijn voor wie onze activiteiten een uitkomst zijn.


Maandag 2-9-2024 Contactmiddag in het Museum Valkenburg

Op ontdekkingsreis in eigen omgeving. Elkaar op een relaxte wijze ontmoeten in de cultuurtempel bij uitstek te weten het Oud Sjtadhoes gelegen in het Centrum van ons geliefde Geulstadje, waarin sinds geruime tijd Museum Valkenburg gehuisvest is. Deze invitatie geldt voor de Senioren van Valkenburg vanaf 65 jaar. Jullie worden op gastvrije wijze ontvangen met koffie/thee en vlaai door de Seniorenraad in het museum.

Het programma start om 13:30 uur. We hebben gekozen voor de Maandag, omdat dan het Museum officieel voor bezoekers gesloten.

Kosten: € 2,- pp en te voldoen bij binnenkomst.
Max aantal deelnemers:45
Inschrijven: tot en met 26-8-2024


Donderdag 5-9-2024 BBQ Van Alles Get Berg en Terblijt

Ook dit jaar verzorgt Van Alles Get in Berg en Terblijt een heerlijke Barbecue voor de Senioren van Valkenburg. De prijs voor deze BBQ is inclusief 1 consumptie.

De BBQ start om 16:00 uur en duurt tot 20:00uur.

Aanvang: 16:00 uur
Inschrijven: tot en met 28-8-2024
Kosten: € 18,50 pp inclusief consumptie.
Max aantal personen: 120